úterý 4. června 2013

Jak vybrat mobilní vířivou vanu (jacuzzi) - Recenze

Podle čeho a jak správně vybrat vířivku?

Kolik osob bude vířivou vanu využívat?

Pokud uvažujete nad koupí mobilní vířivky, tak Vás v prvé řadě bude zajímat pro kolik lidí daná vířivá vana je. U vybírání byste tedy měli zvážit, zda si pořizujete nafukovací vířivku pro dva, pro rodinu či pro více lidí a tedy máte na výběr pro 2-10 osob.


Jak je to s rozměry, tvarem, hmotností, designem ...?

Výška vířivých van je povětšinou stejná nebo podobná. Větší modely vířivek obvykle nabízejí lepší variabilitu trysek na jednotlivých místech. Průměrně se rozměry vířivek pohybují kolem 2 m x 2 m. Vybíráme tedy vždy podle rozměrů, které udává výrobce. Nezapomeňte, že pevná (nenafukovací) vířivka se nedodává rozložená! Velikost musí být volena s ohledem na průchod do prostoru, kde bude instalována, toto se až tak netýká mobilní vířivky, která je znatelně kompaktnější. Některé z Vás možná bude zajímat hmotnost vany (bez body), která se pohybuje kolem 25-54 kg. Pokud chcete, aby Vaše vířivá vana ladila s interiérem nebo exteriérem, tak by Vás mohl zajímat i tvar nebo celkový design. Tvar vířivky může být buď kulatý, oválný nebo čtvercový. Designové koncepce zaměstnají Vaše schopnosti pro estetiku a vkus a věřte, že je z čeho vybírat. Na výběr hned máte z více druhů materiálů a barev od béžové, šedé, bílé, černé až po modrou nebo zelenou. Variabilita vířivek umožní najít vždy ten správný model dle vašeho přání. Díky širokému spektru barevných kombinací akrylátu, dřevěného nebo plastového obložení kabinetu a výběru termokrytu bude snadné sladit vířivou vanu s Vaším domovem.
Co se týče vzhledu, tak je třeba si ještě uvědomit, že vířivá vana se stane dominantou prostoru, ve kterém bude umístěna. Dobře proto volte jak tvarovou dispozici, tak barvu obložení a skořepiny.


Mobilní, nadzemní nebo zapuštěnou vířivku?

Při vybírání vířivky budete muset zvolit také její typ. Vířivku lze zakoupit zapuštěnou do země a nebo nadzemní mobilní. Mějte na paměti, že každá má svoje výhody. Do zapuštěné vířivky budete mít snazší přístup, výhodou nadzemní vířivky je pak její přemístitelnost a mobilnost.

Jak je to s výbavou a příslušenstvím?

Zde se budete rozhodovat čistě podle Vašich potřeb. Pokud si chcete dopřát masáže prostřednictvím hydromasážních trysek a nechat se zhýčkat sofistikovaným systémem trysek od chodidel po krční páteř nebo si vychutnat posezení v bublinkách a dopřát si perličkovou lázeň se vzduchovými tryskami.
Pokud Vám nestačí jen pasivně relaxovat a nebo dáváte přednost aktivnímu plavání, tak nám trh naštěstí nabízí ještě řešení pro ty náročnější a sportovně založené uživatele. V posledním desetiletí se navíc u značkových vířivek výrazně posunul standard běžné kvality a pro zákazníka jsou dostupná domácí i masážní centra a domácí wellness lázně. Zákazníci tak stále častěji objevují kouzlo swim spa – tedy vířivé vany s prostorem pro kondiční plavání v protiproudu. Její pořizovací náklady jsou srovnatelné s bazénem, swim spa navíc nabízí možnost celoročního používání. To ocení zejména lidé s aktivním životním stylem.


Řídit se pouze cenou? 
Jaký je poměr cena/kvalita/možnosti? 
Čím se liší levnější modely od těch dražších?

Cena by nikdy neměla být rozhodujícím faktorem při výběru vířivé vany. Zpravidla totiž platí, že nižší cenu vykoupíte méně kvalitním provedením zařízení. Život vám pak budou kazit detaily, které znemožní, abyste si svou vířivou vanu užili jak se patří.
Vybírat můžete podle vašich prostorových a finančních možností, inteligentní samočistící vířivky se všechny postarají o Váš maximální komfort. Kvalitativně, možnostmi a výhodami se všechny vířivky předhánějí navzájem, nicméně dražší modely vířivek disponují silnějšími tryskami a kvalitnějšími a účinnějšími filtry, které ženou vodu pod vyšším tlakem do filtrační vložky a tak zadrží více nečistot. Levnější modely budou také velikostně menší a standardně vybavené.


Jak důležité jsou trysky a filtry?

Důležitým bodem je výběr trysek, konkrétně jejich rozmístění, typu a velikosti. Existují zde velké možnosti rozmístění jednotlivých trysek, které mohou být zaměřeny na různé partie těla. Je dobré vědět, že vířivka není dobrým nástrojem jen pro relaxaci, ale také může sloužit jako hydroterapie. Teplá voda prokrvuje cévy a nadnášení způsobuje odpočinek pro naše svaly a klouby. Poslední, ale stěžejní záležitostí při koupi vířivky je výběr filtrace. Filtrace tlaková je sice dražší, ale o to spolehlivější. U tlakové filtrace čerpadlo žene vodu pod vysokým tlakem do filtrační vložky, která veškeré nečistoty zadrží. Levnější variantou je filtrace spádová. Tato možnost je však méně účinná, jelikož je zde velké riziko, že nečistoty filtrací neprojdou.


Jaké volitelné doplňky je možné dodat?

Mezi volitelné doplňky je možné dodat prakticky cokoliv dle Vašeho přání. Mezi vyhledávané a velmi oblíbené příslušenství patří například, vodopád, světelné a tlakové fontány, aroma terapii,  audio systém s MP3 přehrávačem, systém s vyjíždějícími reproduktory a pro nejnáročnější klienty i LCD televizi s DVD přehrávačem. Popusťte uzdu své fantazii a realizujte si své sny a představy o relaxovaní dle Vašich potřeb
.
Rekapitulace

Na co při výběru vířivé vany (jacuzzi), mobilní vířivky spa/mspa nebo vířivého bazénu swim-spa nesmíme zapomenout:
  • Jak mají být velké?
  • K čemu mají sloužit?
  • Jak mají vypadat?
  • Jaké funkce od nich očekáváme?

Doporučení

Venkovní, vnitřní, zabudované, nadzemní, mobilní vířivky, vířivé vany (jacuzzi) či vířivé bazény swim-spa doporučujeme zakoupit u ověřeného prodejce jako je například Czech Interior Style s.r.o nebo Vybavení Škol. Tito prodejci mají tradici desítky let a u těchto prodejců garantujeme seriozní přístup od okamžiku, kdy navštívíte jejich e-shop, po objednávku, dopravu a případnou reklamaci. Pohotové vyřizování všech Vašich požadavků, přání a očekávání je na prvním místě. Tito prodejci svým zákazníků nabízejí výhodné ceny, akční nabídky, hodnotné dárky a dopravu ZDARMA. Na arogantnost, nevstřícnost, laxnost a další negativní chování ze strany jiných prodejců, s kterými jste se v minulosti setkali a kteří s Vámi bezduše manipulovali, rychle zapomeňte, protože na to Vybavení Škol ani Český Obchoďák od Czech Interior Style s.r.o. nehrají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co si o tom myslíte Vy? :)